wie ben ik

Ik ben Katrien Pelckmans. Ik heb een lieve man en vier schatten van kinderen.

Al van kinds af aan, ben ik creatief bezig. Creativiteit zit in mijn genen. Mijn grootmoeder was kunstschilderes, mijn moeder en verschillende tantes maken prachtige schilderijen en beeldhouwwerken. 

Samen met mijn moeder en zus hadden we altijd wel een projectje waar we aan werkten: knutselen, breien, haken, tekenen, macramé,... Toen al was het intens genieten om te ontwerpen, te creëren en te realiseren. Deze passie is vandaag de dag nog steeds de grootste drijfveer om creatief aan de slag te gaan.

 

 

mijn verhaal

Marie fantasie glasjuwelen is vernoemd naar ons dochtertje Marie, ze is in 2008 op 8-jarige leeftijd overleden. Marie had een onuitputtelijk talent om verhalen te verzinnen, mijn schoonmoeder gaf haar daarom de bijnaam Marie fantasie. Ook in ons logo kan je Marie terugvinden: een vrolijk, altijd opgewekt kwetterend vogeltje. Het speelse en vrolijke van Marie wil ik via mijn unieke fantasiejuwelen doorgeven aan de mensen. Elke kraal is een herinnering aan hoe Marie was.

Op een dag nam mijn zus Marleen me mee naar een workshop 'glaskralen branden'. Ik was meteen gebeten door de microbe. Ik zag de vele mogelijkheden die je met glas hebt en alle mooie kleuren glas die je hierbij kan gebruiken. Dit maakte dat ik met veel enthousiasme begon met het maken van glaskralen. Geregeld werk ik nog met mijn zus of brainstormen we over een nieuw ontwerp, samen vormen we een mooie creatieve tandem. Enkele lessen later heb ik mijn goede vriendin Kathleen meegetrokken in deze passie. Door haar enthousiasme geeft ze me steeds het nodige duwtje om Marie fantasie verder uit te bouwen, ze helpt me ook met het ontwerpen en promoten van mijn website.

Vele opleidingen en uren achter de brander zorgden ervoor dat ik steeds meer technieken onder de knie kreeg. Van vrienden en familie kreeg ik vele positieve reacties en steeds vaker kreeg ik de vraag om iets voor hen te maken. Wat begon als een hobby werd beetje bij beetje een job.

Ik ben blij dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Geregeld volg ik workshops bij binnen- en buitenlandse glaskunstenaars. Er zijn nog zoveel mogelijkheden met glas die ik onder de knie wil krijgen.

Voor deze website ben ik superblij dat Marie's goede vriendin, Lise-Lore, me helpt met het maken van mooie foto's. Samen met fotografe Ann Van Praet die mijn creaties heel mooi in beeld weet te brengen.

Mijn atelier

Marie fantasie is ontstaan als een hobby en met een passie verder gegroeid tot een job. Onze living was al snel niet meer de ideale plek om te werken. Daarom werd onze garage omgebouwd tot atelier. Een zalige plek met veel licht waar we onze fantasie volledig kunnen laten gaan. Elke dag kunnen we hier met veel goesting aan unieke, steeds andere, glasjuwelen werken. In mijn atelier liggen heel wat van mijn juwelen tentoon gesteld, een mini winkeltje. Kom gerust eens een kijkje nemen, passen en indien het jou bevalt, kan je jouw lievelingsjuweel meteen aanschaffen.